contact

Het Mooduul bouwsysteem is een prefab modulair plug & play bouwsysteem waarin zowel de bouwkundige componenten als de installaties in de bouwcomponenten zijn geïntegreerd. De componenten worden in de fabriek gefabriceerd en op de bouw geassembleerd.

De wanden en vloeren bestaan uit gelijksoortige bouwelementen van constructieve en isolerende betonnen sandwichelementen.

De sandwichelementen zijn opgebouwd uit EPS-panelen met daarin een 3D gewapende stalen structuur. Aan beide zijden wordt het EPS-paneel voorzien van een laag beton. Hierdoor ontstaat het betonnen sandwichelement. Het unieke van het bouwsysteem is de samenwerking tussen de driedimensionale stalen structuur in de EPS, de betonschillen en de connectoren die de betonschillen met elkaar verbinden.

In de bouwelementen zijn de leidingen voor W&E reeds geïntegreerd waardoor een ingenieuze modulaire plug and play woning ontstaat die zowel te gebruiken is voor seriematige woningbouw als voor hoogbouw.

Het innovatieve van dit Mooduul prefab bouwsysteem is dat met aanzienlijk minder materiaal (-30%) dezelfde constructieve draagkrachten gerealiseerd kunnen worden. Minder materiaal impliceert minder gewicht en minder kosten voor de hele bouwketen inclusief minder kosten voor transport. Minder materiaal betekent ook minder koolstofdioxide (CO2) en Stikstof (N) uitstoot.

Maar vooral de integratie van de verschillende componenten zoals; de draagstructuur, de thermische scheiding, de gevelafwerking en de installaties zorgt ervoor dat we veel minder afhankelijk zijn van externe partijen, zodat we de faalkosten door afstemming kunnen minimaliseren. Met buitenwanden van 2 keer 4 cm wordt net zoveel draagkracht gerealiseerd als één 15 cm dikke betonnen wand, waarbij door gebruik te maken van EPS (piepschuim) voor de binnenwand hoge isolatiewaarden en luchtdichtheid gerealiseerd worden.


Deel dit artikel op je favoriete socialmedia platform.

Terug naar alle berichten